onsdag 23 juli 2014

Värmebölja

Det är trevligt med besök men lika mycket som det är trevligt är det skönt när de åkt hem igen. De verkade väldigt nöjda över vistelsen och även om Svea ofta var lätt omöjlig att ha och göra med fick ändå farmor massor med bebismys.

Trevligt att ha dem på besök men även skönt nu när de åkt hem och man får återgå till den normala vardagen. Det tar alltid lite på krafterna att ha besök, speciellt sådär många dagar. Förhoppningsvis träffar vi dem igen till julen för jag vågar inte tro att vi kommer iväg till Frankrike i slutet på september, Svea har fortfarande för mycket problem. De närmaste dagarna har hon varit smått omöjlig att få lugn och nöjd, gissar att det är värmen och trötthet som gör henne extra känslig. Tillbaka på ruta ett gällande skrikandet nästan, trodde väl att de värsta skrikperioderna skulle vara över vid det här laget men nu skriker hon jättemycket hela dagarna igen. Alltid arg, alltid upprörd. Nästan så jag börjar bli avskräckt att skaffa ett syskon till henne, nu har vi haft det såhär i 5 månader och det är klart att det tär på en när man aldrig bara kan få luta sig tillbaka och blicka på en glad och nöjd bebis. Hopplösheten i att inte veta varför hon är så upprörd, för många gånger finns det ingen uppenbar anledning. Mest synd tycker jag ju givetvis om lilla sötskrutten, ska hon inte få lite lugn i sinnet snart? Hon är ju egentligen världens gladaste bebis om man bortser från allt som lyckas bekymra henne. Hon skrattar och ler åt allt och alla de stunderna då hon inte är hungrig/gasig/trött/uttråkad/allmänt upprörd.

Jobbigt att värmen tar så hårt på lilla älsklingen också samtidigt som man själv njuter så mycket av den! Har beställt ett UV-tält till henne så hon kan få ligga ute och vara med lite mer, har haft henne i babysittern med UV-parasoll tidigare men det blir alldeles för varmt nu. Tänkte att hon kan få ligga i nya tältet utan blöja och lufta rumpan lite!

För övrigt tränar vi på rullningar hemma. Hon vill ju så gärna runt men det är alltid en arm som sätter stopp så jag har hjälpt henne lite på traven så hon ser att det är genomförbart. För tålamod har inte den lilla damen. Inte ett dugg. Efter att jag har visat ett par gånger lyckas hon själv men det glöms snabbt bort igen till nästa dag så vi är inte riktigt i mål än. :)

Inga kommentarer: