onsdag 30 maj 2012

Sommar?!

Okej, jag vet att det är tidigt än så länge men vi fick ju en försmak på värme, varför kan den inte bara hålla i sig?! Har ju en hel trädgård att gräva upp. Mer sol och värme åt folket, FFS! Har hittat en plats för alla örter som ska omplanteras, dock tar det tid att gräva bort allt det vilda gräset och diverse andra växter.

Jag köpte ju förresten Fiskars ogräsupptagare nyligen! Vilket bra redskap det är verkligen!! Det tog ett par försök innan jag fick in snitsen på det hela men den är ovärderlig i kampen mot maskrosorna. Så otroligt skönt att slippa ryggont alternativt krypande och krälande på gräsmattan.

Tänkte även göra lite nytta inne i huset den här veckan.. Var till Ikea igår och köpte en matta till walk-in closeten + klädsel till puffen därinne. Det är ju så trist när man bara nästan är färdig så nu ska jag försöka få klart den helt och hållet! Lite hyllor fattas fortfarande men jag tänkte passa på att måtta ikväll när jag ändå är därinne och pysslar. Väl på Ikea passade jag även på att köpa lite nya tallrikar eftersom vi endast har 6 st av varje (lite för få när La Familia är på besök).

Fick förresten en konstig känsla av ångest att det snart är höst? Den brukar ju inte dyka upp förrän efter semestern men efter att en kollega sa att det kändes som höst redan nu och vi började skämta om att sommaren gick fort så kom ångesten krypande. Jag ska ta tillvara på och njuta av varendaste liten sommardag i år!!!

tisdag 29 maj 2012

Man ska inte ropa hej..

Mina knän mådde inte alltför bra av kombinationen innebandy på fredag och timmar av gräsklippning på lördag. Kände på mig att jag skulle bli nedskälld av sjukgymnasten så jag avstod att berätta precis hela sanningen om helgens bravader. Fick knäna tok-tejpade igår och med ens känns det lättare att leva igen! Måste skärpa mig och inte anstränga dem för mycket, inte ens fast det är nåt kul som lockar. Bara att köra mina övningar och sakta, sakta se till att de blir bättre..

Just nu längtar jag till nästa vecka! Har tagit ledigt klämdagarna efter nationaldagen så det blir massor med underbara dagar i vårt underbara hem!! Ska nog sätta igång med sovrummet nu, en gång för alla! Har ju sagt det så många gånger men just nu sover vi i gästrummet och min sömn är helt obefintlig! Verkar ju inte som att vädret tänker vara på sin bästa sida heller så det är lika bra att fortsätta jobba inomhus och köra trädgårdsarbete när solen skiner. Har fått massvis med plantor av min kära mor som vi ska hitta plats för i trädgården.. längtar tills vi får varma, solmogna jordgubbar!!


lördag 26 maj 2012

Shit pommes!

Vill bara börja med att säga att innebandyn igår var sjukt KUL!! Två timmars spelande med endast en avbytare i laget = trasig Cizzi. Konditionen är ju i det närmsta obefintlig! Haha.. Knäna verkade palla trycket efter mitt omsorgsfulla tejpande, de är inte värre idag än de var igår innan innebandyn, men däremot så har jag fruktansvärt ont i resten av kroppen! Hahaha.. Träningsvärk Deluxe! Får väl se om jag lyckas höja nivån på smärtorna lite extra genom ett tufft träningspass med gräsklipparen i vår numera djungel till gräsmatta.

Efter innebandyn igår skyndade jag fort som attan att hoppa in i duschen och möta upp S och lite vänner på Hattfabriken. Kändes sådär att komma inrusandes där som en blöt hund, alldeles rosig efter jobbets floorball deathmatch. Folk hade ändå tillräckligt fullt upp med att dricka sig fulla och försöka överrösta andra som pratade så jag behövde inte känna mig utstirrad tack och lov. Åt världens godaste entrecote som de stekt till perfektion!! Hattfabriken kanske inte har så mycket olika rätter på sin meny men jäklar vad bra maten är som de serverar!!!!! Sist jag var där (som även var första gången) åt jag en annan kötträtt som jag hade hoppats på att få äta igen, så jag blev lite besviken när den var borta från menyn.. dock behövde ju inte besvikelsen hålla i sig särskilt länge, entrecoten var wunderbar! Jag har ärligt talat aldrig ätit en BRA entrecote tidigare, alla säger att det är bland det godaste man kan beställa men varenda j-vla gång får man en senig och seg bit kött med överflöd av äckligt fett på. Visst fanns det lite senor och fett på den här också men skillnaden var att köttet var så mört att det smälte i munnen samtidigt som senor och fett inte var merparten som köttbiten bestod av. All my love to Hattfabriken!!

Väntar på att min hunny bun S ska vakna så vi kan äta frukost tillsammans och sen ut och greja i trädgården. Börjar dock luta mot att jag äter frukost själv snart innan jag svälter ihjäl! Allt tänkande på maten från igårkväll satte rejäl fart på hungern!

fredag 25 maj 2012

Med helg i sikte!

Det blir en tuff arbetsdag att ta sig igenom, sömnen i natt var i det närmsta obefintlig. Vet inte varför faktiskt men jag vaknade minst en gång i timmen hela natten igenom. Kan inte ens skylla på katterna för vi sov i gästrummet i natt med stängd dörr för att slippa de dryga hårbollarna.

Direkt efter jobbet idag ska flera ur företaget spela innebandy, målet är att köra kontoret mot verkstan men jag är lite osäker på om vi kontorsnissar har fått ihop tillräckligt med folk. Känns lite underligt att göra entré på en innebandyplan igen efter så många års uppehåll, men det ska bli så sjukt roligt!! Jag är ju dessvärre inte bra i knäna än så det här innebär antagligen att jag får sota för det hela helgen sen med hemska smärtor. Den dagen, den sorgen.. Har ju sett framemot det här verkligen!! Dammade av innebandyklubborna igårkväll och dribblade omkring lite med katternas leksaker i hallen. Har redan laddat upp med diverse tejp och stödlindor, bara att packetera skadade delar ordentligt och sen köra!! :D

Det verkar som att Vegas är med på kartan igen förresten! S berättade igår att om jag når mina mål så kanske det ändå blir Vegas trots att lägenheten inte blivit såld än. Wohoo!! Nu ska jag ta all min motivation och ork till att sätta igång med mina mål!

torsdag 24 maj 2012

Sol och värme!

Sommarvibbar så det står härliga till, jag hoppas verkligen att vädret fortsätter vara såhär great hela sommaren också!! Det är riktigt plågsamt att sitta inlåst på kontoret när man istället hade kunnat vara ute i trädgården hemma och bara myst! Att börja med nedräkningen till semester redan nu visade sig bara bli plågsamt!!! Klurar lite på om man kanske skulle tömma komp-kontot och ta ledigt klämdagarna efter nationaldagen. Beror väl lite på vädret också...

Hade en toppenkväll igår! Biodejt med systeryster aka pregosaurus och sen lite middag på Thai Fastfood. Var längesen vi gjorde nåt sånt tillsammans så det var great!

tisdag 22 maj 2012

Tröttast på denna jord!

Då var vi tillbaka på monstertrötthet och orkeslöshet igen! Det räckte med ett par dåliga nätters sömn precis innan arbetsveckans start. Kan jag inte bara få vara pigg och full av energi för en gångs skull?! In times of darkness som det här får man sysselsätta sig med att börja räkna ner till semester eller liknande, det är exakt 7 veckor kvar om det går som jag vill! Tidigare år har jag jobbat hela sista veckan innan företaget stänger för sommaren och i och med det suttit ensam med all skit som måste redas upp innan sommaruppehållet. Det har resulterat i ett tillstånd av totalkraschad och tre veckors semester har aldrig lyckats råda bot på det. I år tänkte jag gå innan det blir sådär hysteriskt på jobbet, lagom så jag får en lite lugnare start på ledigheten och kan njuta av sommaren direkt utan sömnlösa nätter pga ihållande stress. Om någon av de andra som de senaste två åren varit lediga på det viset opponerar sig så startar de ett krig de inte vill vara med om kan jag lova!

Men slut på aggressivitet för idag! Tisdagar brukar ju inte innebära några större framgångar eller lyckliga miner men jag måste ju säga att det är alldeles fantastiskt att solen skiner och det är varmt ute!! Ska åka och köpa ett nytt vapen mot gräsmattans alla maskrosor efter jobbet, Fiskars ogräsupptagare som borde innebära ett huge övertag för mig i kampen om gräsets vara eller icke vara! Maskrosor är fina men när det är mer maskrosmatta än gräsmatta måste drastiska åtgärder sättas in. En garde!! (som för övrigt betyder "varning" på svenska, nej jag visste inte det men google översätt visste).

fredag 18 maj 2012

Skönt med ledigt!

Underbart med långhelg verkligen!! Imorse när jag vaknade kändes det nästan lite som söndag och då var det extra härligt att inse att det bara är fredag och flera lediga dagar återstår!

Igår slet vi i trädgården hela dagen.. Man känner sig lika sliten som en 90-årig tant efteråt! Hahaha.. Bra träning faktiskt och det klår ju gymmet med hästlängder i nöje!! Passade på att gosa lite med en av de über söta skogsödlorna vi har boende hos oss.. Hittade den när jag höll på och rensade i en av rabatterna. De är ju så sjukt söta verkligen att jag inte kan låta bli att fånga in dem en liten stund. :)

Har inte gjort alltför många knop idag, mest på grund av det tveksamma vädret. Vi joinade de andra lantisarna/villaägarna på Återbruket med vårt släp och sen övriga västeråsare som absolut måste handla på Ica Maxi på fredagarna! Hade ju trott att det inte skulle vara alldeles för många där den tiden vi åkte dit men tji fick jag.. borde ju ha insett att det inte spelar nån roll vilken tid på dygnet man åker dit på en fredag, det är lika tjockt med folk ändå! Vi överlevde i alla fall och tog vårt pick och pack snabbare än blixten tillbaka ut till lugnet på landet igen. Har sen dess mest slöat loss i soffan, en lyx som man som villaägare inte alltför ofta har tid med!

Imorgon blir det förhoppningsvis nya tag i trädgården. Pallkragarna är på plats och ska bara fyllas med jord innan det är dags att börja så lite green stuff. Planen är att plantera en hel drös med blommor i rabatten vi fixat ordning och rensat också. Får se vem av oss som blir den "lycklige" att inviga gräsklipparen sen, jag röstar på S!!

onsdag 16 maj 2012

Störtlandning

Den mesta stressen och pressen har precis lämnat mig i och med gårdagen och idag har tröttheten från alla sömnlösa nätter på sistone slagit ner som en bomb! Kämpar för att hålla mig vaken på jobbet, totalt utmattad och slutkörd i både kropp och psyke.

Igår vittnade jag i den sjukaste av rättegångar.. Har varit hysteriskt uppstressad över det eftersom jag känt pressen på mitt vittnesmål. En nära vän har blivit falskt anklagad för ett väldigt grovt brott och det var väldigt viktigt att få fram all fakta så rätten kunde se hur tydligt det var att människan som gjort anmälan fullkomligen ljuger!! Helt sanslöst!!! Det finns tydligen människor till allt vilket är grymt skrämmande! Även om han antagligen kommer gå helt fri ur detta så kommer hans liv aldrig mer bli detsamma.. Hur ska man komma över att man blivit falskt anklagad och dessutom fått sitta i fängelse i 35 dagar i väntan på domen för ett brott man absolut inte begått?! Förbannad är bara förnamnet på vad jag är just nu!!!

Det enda som kan tänkas ses som positivt i detta sammanhang är att mina vägar har korsats med en väldigt trevlig person. Vi har kunnat stötta varann igenom hela den här vittnesprocessen och kommer alldeles säkerligen fortsätta att ha kontakt även efteråt. Alltid trevligt att träffa lite nya människor som är trevliga att umgås med!

Önskar att den här arbetsdagen svischar förbi i rasande fart nu så jag får åka hem och sova! Hoppas på en riktigt god natts sömn för omväxlings skull.

måndag 14 maj 2012

Trots att det finns rätt mycket som tynger ner mitt sinne just nu kan jag inte vara annat än lycklig när jag tänker på det fina jag och min älskling har! Idag firar vi två år tillsammans och det blir inget über speciellt ikväll men jag har bokat fönsterbord på Karlsson på Taket för en nice middag och efter det ska vi gå på Tim Burtons nya film på bio. Lyxade till lite och bokade platserna med mer benutrymme dagen till ära. Det kommer bli mys!!! Långhelgen kommer ju ge oss ännu mer tid tillsammans också, även om vi kommer slita i trädgården de flesta av dygnets timmar..

Jag är så lycklig!!

Tyvärr är det mindre roliga saker på gång också imorgon.. Ska göra mitt bästa att inte tänka på det ikväll eftersom det är VÅR dag idag. Imorgon blir det att ta ett djupt andetag och hoppas på det bästa att jag lyckas hjälpa en vän som har det mycket tufft just nu. Helt sjukt att det kan räcka med att man träffar fel person och allt bara blir kaos i ens liv. Eller ja, rättare sagt.. helt sjukt att en människas lögner kan bli trodda på det här sättet och sen förstöra en annan människas liv! Ska väl inte säga alltför mycket om det egentligen men ifall vårt rättssystem låter en sån här sak gå igenom så kommer jag förlora all tro på det!

måndag 7 maj 2012

Vill ha helg!!

Ja, jag vet att det precis blivit måndag men nu längtar jag redan efter helgen!!
Inte för att vi har några speciella planer utan för att jag vill fortsätta påta i trädgården dagarna i ända! Det var ju alldeles fantastiskt väder igår, kanske inte supervarmt men sålänge man höll sig i solen var det riktigt skönt. Eftersom vi har tokmycket att göra känns det som att ingenting händer men igår stannade jag upp och tittade mig omkring, man ser faktiskt resultatet av allt slit!

Satt i helgen och kollade igenom foton från förra sommaren och sommaren 2010.. Inte kunde man då tro att jag en kortare tid senare skulle sitta i ett underbart hus på landet med min älskling! Lycka!!!

Om en vecka firar jag och min darling 2 år tillsammans.. Tiden går så sjukt fort numera! Hela två år redan.. Visserligen var ju vårt första år mer struligt än nånting annat men resultatet av all tidigare problematik blev ju bara great. Vi är fortfarande alldeles nykära!!! Älskar känslan av fjärilar i magen när man möter hans blick och älskar att ha honom nära mig mest hela tiden! I tidigare förhållanden har jag behövt ensamtid men nu vill jag inte vara ifrån min honey! Kan sitta och sakna honom på jobbet vissa dagar, trots att vi varit tillsammans länge nu... My wonderful honey!!!! :D

torsdag 3 maj 2012

Tankens kraft

Kan väl sammanfatta det ganska såhär:
Verkar inte funka.. inte ett dugg..

...eller så är min hjärna helt enkelt för rörig för att kunna få något utfört via tankens kraft. Förra veckan och den här slår nog alla rekord i stress så jag kanske är totalt blockerad för nya intryck. Nåväl, jag har varken blivit miljonär eller vunnit nån tävling. Föredrar nog det förstnämnda så jag lämnar lite hopp åt Keno-raden jag har i plånboken som ska rättas.

Det är fascinerande hur snabbt min kropp säger ifrån när jag stressar för mycket! Har gått med nässelutslag på händerna och under fötterna till och från ända sen förra veckan när stressandet nådde sin kulmen. Glad på sätt och vis att jag inte får magsår eller andra såna problem men det känns inte särskilt nice med nässelutslag heller! Ser ju ut som att man har nån läskig sjukdom.. eeeeuuuw..

Well, well.. Nästa vecka blir bättre! Kommer säkert ha fullt upp med att göra klart alla mina normala arbetsuppgifter som blivit lidande, men inte i närheten av den stressen som jag har nu. Det känns spännande att vår broschyr ska vara färdig, tryckt och nedpackad i säljarnas väskor tills på söndag när de åker till mässan i Tyskland. Speciellt när framsidan inte är klar, texter håller på att skrivas om och den dessutom måste göras på tyska också! Jag vill ju inte direkt tumma på kvaliteten på texterna heller så just nu sitter jag  även och överanalyserar vad vi har skrivit, om det verkligen är bra nog. Får väl sammanfatta det med att den här broschyren i vilket fall blir mer än 10 ggr bättre än den förra så jag kanske ska nöja mig med det sålänge.